Activiteiten

Het koor heeft de reddingsbrigade KNRM als goed doel geadopteerd. Een deel van de opbrengst van het koor gaat naar de reddingsbrigade toe in het land van optreden. 

Door dit initiatief werd het koor in 2014 genomineerd voor de Gouden Wimpel door de KNRM. In het Palace hotel in Noordwijk, werden de tien genomineerden in het zonnetje gezet en bedankt door de directeur van de KNRM. Op deze bijeenkomst hebben zij een optreden mogen verzorgen. Vanuit ditP1050280 optreden werd met leden van het reddingsstation Katwijk afgesproken, tijdens een open dag, een optreden te verzorgen waarbij het koor een tochtje met de reddingsboot werd aangeboden. Dit vond plaats op 2 mei 2015.

Het koor geeft een optreden van ongeveer 2 uur waarin de geschiedenis van het reddingwezen wordt weergegeven vanaf hun oprichting in 1824. Bij dit optreden worden verhaaltjes verteld, die de geschiedenis op een attractieve wijze weergeven, ondersteund met beelden en liedjes die bij de verhaaltjes passen. Het zijn liedjes die met redding en waarschuwing te maken hebben. Er zijn een aantal try- outs gegeven en het koor is er  klaar voor om de show bij u te brengen.

Los van de KNRM adoptie en zee gerelateerde liedjes , brengt het koor ook gezellige liedjes die niet aan de zee zijn gebonden. Zo werden diverse optredens verzorgd in  o.a Giethoorn, Belt Schutsloot en bejaardenhuizen in Wolvega, Diever , Dwingeloo, Nieuwleusen, Zwolle en Steenwijk.