Olde Jonges Krentebrot

Oldejongeskrentebrot

Met gezelligheid, respect en een oor voor elkaar, humor en een breed repertoire in het vaandel, ging in januari 2013 een nieuw koor van start onder de naam “Olde Jonges Krentebrot”. Er werd besloten permanent een goed doel te ondersteunen te weten de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en bij optredens in het buitenland de reddingmaatschappij van dat land. Bij een optreden wordt een bootje (spaarpot) van de KNRM ingezet voor een vrijwillige bijdrage van het publiek. Met de ondersteuning van dit doel blijft het koor nog veel liedjes zingen over schepen en de zee. Ook andere onderwerpen passeren de revue en in diverse talen zoals Duits, Iers, Fries, dialect en Nederlands.

Het idee van de vaste ondersteuning werd heel positief ontvangen bij de KNRM. Dat het niet enkel bij woorden bleef bleek bij het eerste officiële optreden op het internationale Shanty festival in Wolfsburg waarna 3 leden een mooi bedrag konden overhandigen op het hoofdkantoor van Dass Deutsche Geschellschaft Rettung Schiffbruchiger ( DGzRS).

Het koor zou, door het brengen van een aan het reddingswezen gerelateerde revue, heel goed kunnen optreden voor, op aan het water gerelateerde verenigingen of evenementen, bij b.v. watersportverenigingen.

Voor U als publiek behoeft er echter van een relatie met de watersport zeker geen sprake niet te zijn. Het koor beschikt over een heel breed repertoire en kan op verschillende wijze zorgen voor gezelligheid.

Door hun optreden dragen zij met het publiek bij aan het gekozen goede doel. Tot en met het jaar 2017 hebben we bijna € 3000,00 bij elkaar gezongen voor de reddingsmaatschappijen.