Olde Jonges Krentebrot

Oldejongeskrentebrot

Met gezelligheid, respect en een oor voor elkaar, humor en een breed repertoire in het vaandel, ging in januari 2013 een nieuw koor van start onder de naam “Olde Jonges Krentebrot”. Er werd besloten permanent een goed doel te ondersteunen te weten de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij en bij optredens in het buitenland de reddingmaatschappij van dat land. Naast een vaste afdracht van de verdiende gage, wordt bij een optreden een bootje (spaarpot) van de KNRM ingezet voor een vrijwillige bijdrage van het publiek. Met de ondersteuning van dit doel blijft het koor nog veel liedjes zingen over schepen en de zee. Ook andere onderwerpen passeren de revue en in diverse talen zoals Duits, Iers, Fries, dialect en Nederlands.

Het idee van de vaste ondersteuning werd heel positief ontvangen bij de KNRM. Dat het niet enkel bij woorden bleef bleek bij het eerste officiële optreden op het internationale Shanty festival in Wolfsburg waarna 3 leden een mooi bedrag konden overhandigen op het hoofdkantoor van de Duitse Seenotretter ( DGzRS).

Het koor denkt heel goed te kunnen optreden op watergerelateerde evenementen, bij watersportverenigingen en daar waar gezelligheid gewenst is met een positief begrip voor ons goede doel.

Tot en met het jaar 2016 hebben we € 2.447,22 bij elkaar gezongen voor de reddingsmaatschappijen.